Založ si blog

Nový, nezvyčajný pohľad na evolúciu

Materialisti a ateisti vnímajú evolučnú teóriu ako vedecké potvrdenie svojej filozofie materializmu a ateizmu. Avšak opak je pravdou, pretože ak sa v evolučnej teórii ide až k jadru veci ukáže sa, že je v tomto procese evidentne badateľná pečať vyššej inteligencie.

 

Zúžené, materialistické vnímanie evolúcie nám hovorí o slepom a náhodnom výbere, ktorý je považovaný za hybný motor tohto procesu. Aby sme to lepšie pochopili uveďme si príklad:

 

Predstavme si neznalého a nepripraveného žiaka, ktorý rieši test. Na každú otázku v teste má desať možností – desať odpovedí. No a keďže žiak je nepripravený, krúžkuje svoje odpovede iba systémom náhodného výberu.

 

Presne takýmto spôsobom si teda materialisti a ateisti predstavujú i evolučný proces. Podľa nich aj príroda postupovala práve takýmto spôsobom čo znamená, že ak sa vývoj nachádzal na určitom nižšom stupni, iba čisto slepým a náhodným výberom sa hľadali ďalšie vývojové možnosti, pričom napokon úplne náhodne, prostredníctvom pokusov a omylov sa takáto možnosť napokon našla a vývoj mohol postúpiť o krôčik dopredu.

 

Takáto je teda podstata materialistickej predstavy evolučného vývoja, ktorá predpokladá, že vedomie sa vyvíjalo spolu s vývojom hmoty a to sériou náhodných pokusov, omylov a náhodne nachádzaných riešení.

 

Takáto úvahy však majú jeden háčik! Už dávnejšie som totiž čítal istú vedeckú teóriu dokazujúcu, že ak zoberieme do úvahy celkový čas vývoja života na našej planéte od jeho prazákladných počiatočných foriem až ku človeku súčasného typu, toto obdobie je jednoducho príliš krátke na to, aby ho príroda stihla uskutočniť prostredníctvom slepého výberu čisto náhodných možností. Ak by sa to totiž dialo práve takýmto spôsobom, evolučný vývoj na zemi by musel byť omnoho, omnoho dlhší, než v skutočnosti reálne bol.

 

Z tohto faktu teda vyplýva, že príroda sa vo svojom vývoji od najjednoduchších foriem k najdokonalejším vôbec nesprávala ako nepripravený žiak, náhodným spôsobom krúžkujúci odpovede v teste. Evolúcia v skutočnosti prebiehala úplne inak! Správala sa ako žiak, ktorý sa na test dobre pripravil a preto už dopredu pozná správne odpovede. Jednotlivé kroky v evolučnom procese na našej planéte boli uskutočňované VEDOME! S plným vedomím toho, ktorá vývojová možnosť je správna!

 

Evolučný proces bol preto procesom vedomým a nie náhodným! Jedine ak zoberieme do úvahy túto skutočnosť je totiž možné vtesnať evolučný vývoj na našej planéte do toho vymedzeného časového obdobia, v ktorom podľa vedeckých poznatkov v skutočnosti prebehol. Iba ak pripustíme túto možnosť môže všetko súhlasiť. Inak nie!

 

Inak, čiže tak, ako sú o tom presvedčení materialisti a ateisti, to znamená prostredníctvom čisto náhodného výberu by tento vývoj nebolo možné v danom čase stihnúť.

 

Skutočné, hlboké pochopenie podstaty evolučného procesu je teda potvrdením existencie Stvoriteľa. Potvrdením existencie Vyššieho Princípu, ktorý posúval vývoj na našej planéte vedomým spôsobom. Evolučný proces je teda príbehom dobre pripraveného žiaka, ktorý s prehľadom zakrúžkovával správne odpovede v teste a práve preto, že a nemýlil a nepochyboval mohol stihnúť tento test úspešne vypracovať v presne stanovenom čase, ktorý bol naň určený.

 

Pojem „božský“ nemožno nikdy spájať s človekom!

04.07.2014

Človek sa veľmi rád zvykne preceňovať. To znamená myslieť si o sebe viac, než je v skutočnosti zdravé. A presne takto je to aj s pojmom „božský“, ktorý v rozličných formách a podobách používajú ľudia s duchovným zameraním vo vzťahu k človeku. Takéto niečo je však v jadre nesprávne! Je to velikášstvo, z ktorého nemôže vzísť nič dobrého, pretože realita [...]

Ako je zaručené fungovanie univerzálnej spravodlivosti?

01.07.2014

Ľudia, ktorí sa aspoň trochu orientujú v duchovnej problematike určite poznajú Zákon spätného účinku, ktorý zabezpečuje naplňovanie vyššej spravodlivosti. Tento Zákon však môže v ľuďoch vzbudiť určité protirečenie. Ako príklad si uveďme dva jeho popisy, v ktorých sa na prvý pohľad takéto protirečenie nachádza. Popis prvý: Minulé generácie nám zanechali [...]

Zamyslenie sa nad úlohou muža a ženy

23.06.2014

Z duchovného hľadiska neplní svoju úlohu v prvom rade žena. Neplní svoju duchovnú úlohu! Hoci je totiž k jej plneniu mimoriadnym spôsobom uschopnená, spreneverila sa jej! Zneužila dary, ktoré za týmto účelom obdržala. A tento smutný fakt nám v tisícorakých podobách potvrdzuje každodenná realita. Žena je totiž omnoho citlivejšia ako muž, a z jej citlivosti pramení i [...]

Baerbock, Netanjahu

Hádka kvôli Gaze? Nie sme ako nacisti, nahneval sa Netanjahu na nemeckú ministerku

20.04.2024 14:00

Počas návštevy nemeckej šéfky diplomacie Annaleny Baerbockovej v Tel Avive došlo k ostrej výmene názorov medzi ňou a izraelským premiérom, ktorý poprel, že by ľudia v Pásme Gazy hladovali.

Peter Pellegrini

Podpredsedovia alebo Šutaj Eštok. Nový šéf Hlasu bude známy na prelome mája a júna

20.04.2024 13:07, aktualizované: 13:40

Milan Majerský predpokladá, že poslanci KDH zahlasujú za zvolenie súčasného ministra Richarda Rašiho do funkcie predsedu parlamentu.

armáda usa

Americké jadrové zbrane bližšie k Slovensku? Na svojom území ich chce mať aj Poľsko

20.04.2024 12:46

Americké jadrové zbrane sú od novembra 2009 v Belgicku, Nemecku, Taliansku a Holandsku.

univerzita

Mladí Američania páchajú rekordne veľa samovrážd. Nikto presne nevie prečo

20.04.2024 11:28

"Tak veľmi si prajem, aby nám býval dal šancu mu pomôcť," hovorí Katherine Salasová zlomeným hlasom.

Štatistiky blogu

Počet článkov: 27
Celková čítanosť: 54645x
Priemerná čítanosť článkov: 2024x

Autor blogu

Kategórie